CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Italiaanse dakpannen 31 кас

Italiaanse dakpannen op uw dak? Lees hier alles wat u moet weten!

Terug naar overzicht

U bent vast weleens door Italië gereden, of u herkent de Italiaanse bouwstijl van foto’s. Overal waar u kijkt ziet u ze, de fraaie rood/oranje terracotta pannen. De dakpannen in Italië zijn net even anders dan hier in Nederland. Ook in Italië zijn er allerlei verschillende soorten.  Prachtige authentieke “hol en bol” dakpannen gemaakt van klei ofwel terracotta. De vaak meer ronde vormen geven een speels karakter en een romantische uitstraling om verliefd op te worden.

Nederlandse dakpannen

We willen niet zeggen dat onze eigen Nederlandse dakpannen niet mooi zijn. Dat zijn ze namelijk zeker. Wij Hollanders maken bouwmaterialen als de beste. We zien ze alleen zoveel en zijn stiekem toe aan wat anders. Bijna iedere woning met een puntdak ziet er hetzelfde uit. Er liggen vaak Hollandse holle pannen op. De kleur wil nog wel variëren tussen rood, zwart of grijs, maar de vorm en uitstraling zijn vaak hetzelfde.

Maak van je dak een eye-catcher

Voor mensen die net even wat anders willen, en van het dak een echte eye-catcher willen maken, is een bijzondere dakpan een echte toevoeging.

Als u een foto van een historisch Italiaans stadje ziet, herken u ze meteen. De vaak ronde, handvormige terracotta dakpannen. De pannen zorgen voor een warme historische uitstraling en liefhebbers van het land voelen zich direct thuis. Niet alleen in Italië zijn er bijzondere of unieke dakpannen. Ook in de rest van Zuid-Europa komen we prachtige dakpannen tegen.

Ook in Zuid-Europese landen zoals Spanje, Portugal en Kroatië zijn de typische rode terracotta dakpannen met ronde vormen terug te vinden. Ze zijn niet allemaal gelijk qua vorm, maar wel allemaal handgemaakt, historisch oud en gemaakt van terracotta.

To show how to create blog post

Gebruikte dakpannen kopen uit Zuid-Europa? 

Let op, koopt u een partij gebruikte dakpannen uit Italië, Spanje of Portugal? Houdt u er dan rekening mee dat oude dakpannen niet altijd meer volledig waterdicht zijn. Voor een tuinhuis of schuurtje is dat wellicht geen probleem, voor het bekleden van een uitbouw of volledige woning natuurlijk wel. Wilt u oude pannen gebruiken voor uw woning, verdiept u dan eerst goed in de kwaliteit van het materiaal.

Verschillende soorten bijzondere dakpannen

Naast de ronde vormen zien we in het buitenland ook vaak kleine lei pannetjes op daken. Deze hebben een strakke, rechte vorm en zijn rood, grijs of zwart van kleur. U krijgt hiermee een strak geheel. In Nederland zien we deze pannen inmiddels af en toe voorbij komen. Vaak worden ze hier gemaakt van kunststof of keramiek. In onze blog over dakleien zijn we al ingegaan op de prachtige zwarte natuurleien. In een andere blog zullen we verder ingaan op de strakke rechte dakpannen die lijken op dakleien.

Authentieke dakpannen in een nieuw jasje

Zoals eerder genoemd is de kwaliteit van een gebruikte Italiaanse, Portugese of Spaanse pan niet altijd meer wat het geweest is. Gelukkig zijn deze design dakpannen tegenwoordig ook nieuw verkrijgbaar. U zult even moeten zoeken naar een aanbieder van deze pannen, maar dan heb je ook wat. Combineer met dit nieuwe Italiaanse design de romantische oude bouwstijl met de gemakken van nieuwe dakpannen.

Inspiratie voor Terracotta dakpannen

Nu u meer hebt gelezen over Italiaanse terracotta dakpannen bent u misschien zo enthousiast geworden dat u ze op het dak van uw woning of bijvoorbeeld een tuinhuis of overkapping plaatst. Bekijk dan hier ons dak en gevel assortiment.
 

Producten die passen bij deze blog