CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Houten vloer onderhouden 02 ліп

Houten vloeren onderhouden: Zo onderhoud je een houten vloer!

Terug naar overzicht

Het onderhouden van een houten (parket)vloer is natuurlijk ontzettend belangrijk. Hout is een natuurproduct. Het is daardoor heel erg mooi, maar kan ook kwetsbaar zijn. Vocht bijvoorbeeld kan snel voor lelijke vlekken en schade zorgen. Gelukkig kunt u gemakkelijk uw vloer onderhouden. Dit kost misschien even wat tijd en geld, maar vloer onderhoud is cruciaal voor het verkrijgen en vooral het behouden van een mooie vloer. We gaan de verschillende fasen van het onderhoud bij langs zonder u te vervelen met kleine details. 

Behandeling houten vloer

Bij de aanschaf van een vloer heeft u in grote lijnen keuze uit twee soorten vloeren: behandelde vloeren en onbehandelde vloeren. Een onbehandelde vloer kunt u het beste zo snel mogelijk gaan behandelen om te voorkomen dat er al snel vlekken en beschadigingen ontstaan. Wij adviseren hiervoor altijd om een masterolie te gebruiken. U kunt met deze oliën niet alleen uw vloer beschermen, maar ook nog eens een kleur naar keuze geven! Wilt u geen speciale kleur kiezen? Dan kiest u de kleur naturel. Voor het gebruiken van deze olie dient u de vloer wel voor te behandelen met een intensiefreiniger.

Natuurzeep voor vloer

Nu de vloer voorzien is van een beschermende olie, is het zaak om deze mooi te houden. Dit doet u met de natuurzepen. Voor gekleurde vloeren gebruikt u de zeep in de kleur naturel. Heeft u een witte vloer, dan kunt u kiezen voor de witte natuurzeep. Deze zeep is goed voor het schoonmaken van de vloer, maar brengt ook gelijk weer een extra beschermend laagje aan. Normaal gesproken is de natuurzeep bedoeld voor gebruik eens in de twee weken.

vloer behandelen

Conditioners voor vloer

Om de olie op te frissen bestaan er speciale conditioners. Deze olieconditioners voeden de olie die eerder is aangebracht. In feite is het een methode om de grote beurt uit te stellen. Het laat de vloer er weer een tijdje mooi uit zien en zorgt voor extra bescherming. 

Olie voor vloer

Voor de grote beurt is daar de onderhoudsolie. Ook deze is verkrijgbaar in de kleuren wit en naturel. De onderhoudsolie gelden als onderhoud van de masterolie. De olie kan zowel aangebracht worden met een machine als met de hand. Met de hand kan echter wel veel tijd en energie kosten omdat het goed in de vloer moet worden geboend. De uitgebreide instructiebladen en artikelen zelf zijn allemaal te vinden in onze webshop!