CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Olie kiezen 23 ліп

Douglas olie of Lariks olie kiezen

Terug naar overzicht

Wanneer u bijvoorbeeld een tuinhuis, schutting, overkapping of andere constructie bouwt van Douglas, lariks of ander zachthout. Dan is het ook belangrijk om even na te denken over de behandeling. Wanneer u het hout namelijk niet behandeld met een beits of olie, loopt u het risico dat het snel lelijk wordt. Dankzij de verschillende weersinvloeden waar het hout mee in aanraking komt, wordt het grijs, gaat het rotten, ontstaat er schimmel en krijgt u lelijke vlekken. Dit alles voorkomt u door een goede olie of beits te gebruiken! 

Douglas beits of olie

Beits is doorgaans iets duurzamer. Er bestaan verschillende soorten Douglas beits en Lariks beits. Een nadeel van beits is echter, dat het er normaal gesproken wat minder natuurlijk is qua uitstraling. Ook is het duurder dan olie. Daarom zijn wij fan van het gebruik van olie, zeker wanneer u graag transparant behandeld zodat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Is dit wat u graag wilt? Dan kunt u kiezen voor een goede douglas olie. 

De originele kleur behouden

Wanneer u de originele kleur van het hout wilt behouden, kiest u voor een transparante olie met kleurpigmenten die zo dicht mogelijk liggen bij de originele kleur. Volledig kleurloze oliën beschermen namelijk minder tegen verkleuring ten gevolge van zonlicht. 

Voor Douglas en Lariks hout kunt u daarom het beste Douglas olie gebruiken. U heeft dan de keuze uit verschillende soorten zachthout olie in de kleuren lariks en Douglas. De kunst is dus om een gekleurde olie te kiezen met een kleur zo dicht mogelijk bij het hout.

OAF Afinol - Douglas olie

Ten eerste zijn daar de oliën van  OAF Afinol. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren naturel, Lariks en Ebben. De combinatie tussen Ebben en Lariks kan bijvoorbeeld erg mooi lijken bij bijvoorbeeld een overkapping of een schuur. Dit ziet u mooi terug op de foto hieronder. De oliën zijn terpentine gedragen en met een liter behandeld u gemiddeld 10 vierkante meter. 

tuin huis

Hoe meer lagen u aanbreng, des te donkerder wordt het hout. In de onderstaande afbeeldingen ziet u duidelijk het verschil bij het aanbrengen van verschillende lagen. Het is natuurlijk wel belangrijk om tussen de lagen door goed te laten drogen. De douglas olie van OAF afinol is relatief goedkoop en zeer gemakkelijk te gebruiken. Op de linker foto ziet u de kleur ebben en op de rechter foto de kleur Lariks. 

lagen ebben

lagen lariks

Douglas beits

In plaats van Douglas olie, kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een zeer natuurlijk ogende douglas beits. Deze is net wat sterker dan de meeste oliën en heeft daardoor (nog) minder onderhoud nodig. Waar de meeste beitsen zorgen voor een net wat minder natuurlijke uitstraling dan olie, doet de douglas beits van Wovar dit niet. Met Douglas beits geeft u uw douglas een prachtige 'golden-douglas' uitstraling. Dit is een warme douglas kleur. De beits is vooral geschikt voor zachthout en heeft een olie-achtige samenstelling en heeft daardoor de voordelen van een beits en een olie tegelijkertijd.

Het resultaat van douglas beits

Op de onderstaande video ziet u duidelijk dat ook het resultaat van deze beits, net als bij de genoemde oliën, ontzettend mooi en natuurlijk is. De golden douglas kleur geeft echt een luxe uitstraling en is dan ook zeer populair in Nederland en België.

schutting behandeld

Producten die passen bij deze blog