• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Doornmaat en PC-maat - Alles wat u moet weten over deze deurbeslag maten 13 jan

Doornmaat en PC-maat - Alles wat u moet weten over deze deurbeslag maten

Terug naar overzicht

Heeft u ooit een deur gekocht en later ontdekt dat het slot niet past? Of heeft u ooit een slot vervangen en bent u er vervolgens achter gekomen dat de deurkruk niet op de juiste afstand van de cilinder zit? Dit zijn problemen die gemakkelijk kunnen worden voorkomen door de juiste maten te kennen bij het kiezen van deurbeslag. Twee belangrijke maten om te weten zijn de PC-maat en de doornmaat.

PC-maat slot

Laten we beginnen met de PC-maat. Deze maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de kern van de profielcilinder. Deze maat kan variëren afhankelijk van de toepassing van het slot. Bijvoorbeeld, woningbouwsloten voor binnen- en buitendeuren hebben meestal een PC-afstand van 55 mm, terwijl badkamer- en binnendeursloten vaak een PC-afstand van 72 mm hebben. Zwaardere sloten en veiligheidssloten hebben meestal een PC-afstand van 72 en 85 mm. Smaldeursloten zijn verkrijgbaar met een PC-maat van 92 mm. Een grotere PC-maat biedt meer ruimte voor bediening, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor oudere personen of personen met beperkte mobiliteit.

Doornmaat van slot

De doornmaat van een slot is de afstand van het hart van het gat van de deurkruk en de voorkant van de voorplaat van het slot. De meest courante doornmaten zijn 50 mm, 55 mm, 65 mm, 70 mm, en 80 mm. Deze maat is belangrijk om te weten om ervoor te zorgen dat de deurkruk op de juiste afstand van het slot zit.

Het is belangrijk om te realiseren dat deze maten ook van toepassing kunnen zijn bij de vervanging van bestaande sloten. Als u oudere sloten vervangt, is het belangrijk om de maten van het oude slot te vergelijken met de maten van het nieuwe slot om er zeker van te zijn dat het past.

Als u twijfelt over welke maten u nodig heeft, neem dan contact op met een expert of meet de maten zelf op voordat je een aankoop doet. Dit zal ervoor zorgen dat u de juiste keuze maakt en dat u uw deurbeslag gemakkelijk kunt installeren en gebruiken.

PC Maat en doornmaat informatieve afbeelding van de Wovar Blog

Video: Deurklink vervangen

Video: Poortslot monteren

Deurbeslag bestellen

Wovar heeft een brede selectie van deurbeslag met verschillende maten, zodat je altijd de juiste maat kunt vinden voor uw deur. Of het nu gaat om een nieuwe deur of een vervanging van een bestaand slot, wij hebben de perfecte oplossing voor u. Ons deurbeslag is gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om een hoog niveau van veiligheid, duurzaamheid en gemak te bieden. Bovendien bieden wij een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en leveren we razendsnel. Shop nu onze webshop en ervaar het gemak van ons kwalitatieve deurbeslag!

Producten die passen bij deze blog