CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
dakkapel-schilderen 19 сак

Dakkapel schilderen, zo doet u dat!

Terug naar overzicht

Wanneer u een dakkapel heeft, dan wilt u natuurlijk dat deze er mooi uit ziet. Eens in de zoveel tijd is het daarom tijd om te schilderen. Veel mensen kiezen er voor om deze klus uit te besteden aan een schilder. Dit is natuurlijk niet goedkoop. Het kan gelukkig ook prima zelf. Let op: doe het dan wel veilig! Wanneer u er niet op een veilige manier bij kunt, raden wij altijd aan om een professional om hulp te vragen. Is er geen direct gevaar? Dan kan het ook prima zelf! 

Waarom uw dakkapel schilderen?

Een dakkapel krijgt, net als ander hout in de tuin, natuurlijk een hoop te verduren! Denk bijvoorbeeld aan harde regen, wind, temperatuurverschillen en zonlicht. Om het hier tegen bestand te maken, is schilderen nodig. Al deze invloeden van het weer tasten de verflaag aan. Dit betekent dat om de zoveel jaren een nieuwe laag nodig is. Meestal is dit om de 5 jaren. Wanneer u dit niet doet, gaat het hout kapot en wordt het natuurlijk erg lelijk. Naast dat het lelijk wordt, wordt het ook slechter geïsoleerd en kan het geheel kapot gaan. Dus: Schilderen is altijd een must! 

Hoe dakkapel schilderen

Het schilderen van uw dakkapel doet u stap voor stap. In deze blog lopen we de verschillende stappen door. 

1. Hout repareren 

Wanneer er beschadiging zijn aan de ondergrond, is het belangrijk om dit eerste weg te werken. Dit kan in de meeste gevallen met stopverf of bijvoorbeeld kneedbaar hout. Laat dit eerst goed drogen voor dat u verder gaat. 

2. Oude lagen verwijderen

Vervolgens verwijderd u de oude verflagen. Dit werkt vaak het beste met afbijtmiddel in combinatie met een driehoekschraper. Deze artikelen zijn uiteraard te verkrijgen in onze webshop.

3. Schuren

Daarna gaat u schuren. Dit kan het beste met korrel 120, 150 of 180. Hoe groter de oneffenheden, hoe grover het schuurpapier. Probeer een zo glad mogelijk oppervlak te realiseren. Na het schuren even goed borstelen en afnemen met een vochtige doek. Zo maakt u het hout vet- vuil en stofvrij. 

4. Grondverf (optioneel)

Afhankelijk van de beits, verf of lak die u gaat gebruiken heeft u een grondverf nodig. Lees altijd goed het etiket om te weten of dit nodig is. 

5. Afwerken

Ten slotte is het tijd om de beits, lak of verf aan te brengen. Dit doet u normaal gesproken met een goede kwast of roller. Ook hierbij is het vooral belangrijk dat u de info bij het specifieke product goed door leest. We werken zoveel mogelijk van boven naar beneden. Bij een dakkapel is het met name van belang dat u goed denkt om de veiligheid. Kunt u er goed bij? Probeer het gebruik van ladders altijd voorkomen. Is het toch nodig, doe het dan met 2 man. Zo houdt u de klus veilig voor u zelf!

Dakkapel onderhouden

Wilt u de volgende keer een makkelijkere klus hebben bij het onderhouden? Voorkom dan dat u te lang wacht met nieuwe behandeling. Dan kunt u namelijk stap 1, 2 en 4 overslaan. Dat scheelt natuurlijk veel werk! Dit gaat echter niet op als u de volgende keer een totaal andere kleur gaat gebruiken.