• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Gaaspanelen

Gaaspanelen zijn sterke en gemakkelijke panelen van staal, in een vierkant patroon afgewerkt. Deze gaaspanelen kunt u helemaal op maat maken met behulp van een betonschaar of ijzerzaag. De gaaspanelen gebruikt u voor diverse klussen rondom het huis en in de tuin. De naam van dit gaas verschilt nogal eens. Dit heeft voornamelijk te maken met de toepassing van de gaaspanelen. Wanneer de gaaspanelen in betonvloeren en betonwanden komen, spreekt men ook wel van betongaas. Voor gebruik in bijvoorbeeld de tuin als schuttingpaneel, noemt met de gaaspanelen meestal trellies. Ook de naam gaasmatten zult u op internet vaker tegenkomen. 

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Gaaspanelen tuin

Gaaspanelen worden veel gebruikt in de tuin. Een populaire toepassing is als schuttingscherm of klimop rek. Het ruitpatroon geeft een van zichzelf een strakke uitstraling aan uw tuin. Dit breidt men vaak uit met een klimop, klimplant of andere begroeiing. Hierbij kunt u zelf kiezen hoe dicht de begroeiing wordt. Wilt u een doorkijk stuk in uw schutting? Dan laat u de trellies open of kiest u voor lichte begroeiing. 

Gaaspanelen bevestigen

Gaaspanelen monteren doet u met behulp van bijvoorbeeld draadzadels. Deze klemmetjes schroeft u over de trellis. Deze draadzadels zijn verkrijgbaar in 4, 6 en 8 mm variant. Daarnaast kunt u de draadzadels ook krijgen in het zwart, voor bij uw luxe schutting. Voor een stevige bevestiging neemt u zeker 3 draadzadels per paal waar de trellies tegenaan komen. Dus voor een gaaspaneel die tussen 2 palen komt, neemt u 6 draadzadels. Gebruik hierbij ook hoogwaardige tuinschroeven om langdurig te genieten.  

Schutting van gaaspanelen

Een schutting met gaaspanelen maken kan op verschillende manieren. U kunt de schutting volledig van gaaspanelen maken, met alleen palen tussen de verschillende gaaspanelen. Liever wat meer afwisseling? Dan plaatst u om en om een schuttingdeel en een gaaspaneel. Zo kunt u het hout van de schutting afwisselen met bijvoorbeeld klimop planten. Voor de liefhebber is er nog een mogelijkheid. Door met gaaspanelen en schuttingpalen een frame te bouwen, kunt u een schutting van stenen maken. U neemt hiervoor stenen waarmee u de zelfgemaakte kooi van gaaspanelen opvult. Zo krijgt u een schutting met een robuuste uitstraling. 

Waarop letten bij de aanschaf van gaaspanelen?

Om de uw trellies zo mooi mogelijk weg te werken, zijn er enkele aandachtspunten. Als eerste is het handig om op de maaswijdte van uw gaasmatten te letten. Dit is de maat van de vierkantjes in de gaaspanelen. Staat het gaaspaneel pal in de wind? Dan is het belangrijk om deze stevig vast te zetten. Extra draadzadels of een ander bevestigingsmateriaal is aan te raden. Ook kunt u dit verhelpen door de begroeiing te snoeien. Zo laten uw trellies of kaderschermen meer wind door. Installeer gaaspanelen tussen twee schuttingpalen door een klein beetje extra ruimte mee te rekenen. Bij een gaaspaneel van 150 kunt u 0.5-1 cm extra rekenen zodat het paneel perfect tussen de schuttingpalen past. 

Gaaspanelen bestellen

Ook uw eigen tuinschermen maken met behulp van de gaaspanelen? Bestel hoogwaardige gaaspanelen bij Wovar. Bij Wovar geniet u van scherpe prijzen op producten van hoge kwaliteit. Daarnaast bieden we staffelkorting op de meeste producten. Zo krijgt u korting op de verkoopprijs bij afname van meerdere stuks in één bestelling. Gaat u zakelijk aan de slag met deze gaaspanelen? Dan is ons zakelijk account voor u! Met een zakelijk account kunnen bijvoorbeeld bouw- en klusbedrijven aanvullende voordelen aanvragen. Denk aan een zakelijke korting of een vast besteloverzicht.