• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Vragen en antwoorden

Hier kunt u uw tekst invullen

Snelle antwoorden

Nadat u een bestelling heeft geplaatst krijgt u als eerst een bevestiging dat uw bestelling bij ons in behandeling is genomen. Zodra de bestelling wordt verzonden krijgt u een mail dat de status is gewijzigd naar bestelling verzonden. In deze mail staat de track- en trace code van uw bestelling.

Op https://www.postnl.nl/ontvangen/pakket-ontvangen/track-en-trace/  kunt u uw track and trace code invoeren. Hier kunt u uw track and trace code invoeren. Nadat uw pakket bij het sorteercentrum van PostNL is ingescand wordt een aflevertijd aangegeven.

Ja 100% eigen voorraad, eigen merk.

Alleen bedrijven in de branches bouw, huis en tuin komen in aanmerking voor een couponcode om zakelijke korting te verzilveren. Dit is alleen voor bedrijven met een Wovar account die meermaals per jaar bestellen. Met een zakelijk account krijgt u meer voordelen zoals een vast contactpersoon en kunt u gebruik maken van spoedlevering.

Met een zakelijk account krijgt u een persoonlijke kortingscode. Deze zogenaamde couponcode kunt u invullen zodra u producten in uw winkelmand plaatst. Zakelijke klanten krijgen 15% extra korting op iedere bestelling.

In samenwerking met Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden, bieden we u de volgende betaalmethode(s) aan. Betaling dient aan Klarna te worden gedaan.

  • Achteraf Betalen

U vindt meer informatie in de gebruikersvoorwaarden van Klarna. Algemene informatie over Klarna vindt u hier. Uw persoonsgegevens worden door Klarna in overeenstemming met de geldende wet bescherming persoonsgegevens en zoals beschreven in Klarna’s privacy statement verwerkt.

Nee, het merk Wovar kunt u uitsluitend in onze webshop bestellen. Ook vindt u Wovar bij een groeiend aantal houthandels en hoveniers. Neem contact op met onze groothandel service voor retail en b2b verzoeken.

Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit uit met name Duitsland en gerenommeerde fabrieken in Taiwan en China. 

Ja, dat kan bij ons pand in Groningen. Zorg bij voorkeur wel voor vooraf online bestellen en betalen. Voor het gemak raden wij aan even telefonisch contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw bestelling klaar ligt als u deze komt afhalen.

Ja, dit kan via Billink, onze partner voor achteraf betalen.

Ja, wij bezorgen ook schroeven en ijzerwaren overal in Duitsland. U dient dan bij voorkeur te bestellen via de website https://www.wovar.de voor de Duitse site en via https://www.wovar.fr voor de Franstalige shop.

Gebruik een speciale houtboor, hardhoutboor of metaalspiraalboor voor het boren in hout. Bij met name hardhout nooit in 1 keer boren maar per circa 2 cm de boor leegmaken door deze uit het boorgat te halen en de houtvezels te verwijderen. Gaat uw boor roken? Dan boort u te ver in 1 slag. U loopt dan kans dat de boor gaat knappen. Gebruik eventueel olijfolie zodat houtvezels gemakkelijker van uw houtboor glijden. 

Duw slechts lichtjes op uw boormachine, anders heeft u kans dat uw boor knapt, zeker bij dunne 2 tot 4 mm boortjes. Zorg voor een sterke hand, zodat u recht boort en niet te veel uitzwenkt tijdens het boren. Zorg verder voor een goede boormachine, bij voorkeur 12 volts of met stekker. Zet deze op de boor stand. 

Gebruik hiervoor onze speciale slangenboor, deze zijn maar liefst 46 cm lang. Net als bij al onze hardhout boren is het belangrijk dat de boor niet te heet wordt. Boor circa 2 cm in het hout en haal de boor weer omhoog zodat het zaagsel afgevoerd kan worden. Laat altijd de boor het werk doen. Slangenboren van Wovar beschikken over een speciale boorpunt. Deze trekt de boor als het ware zelf door het hout heen.

Wij raden aan altijd tellerkopschroeven voor te boren. Dit versoepeld het inschroeven enorm en zorgt ervoor dat de kop van de schroef niet beschadigd. Ook zult u zien dat de schroef dan mooi recht in het hout wordt gedraaid. Tellerkopschroeven 8 mm dik dient u voor te boren met een 6.0 mm hardhoutboor of voor langere tellerkopschroeven een slangenboor 6.0 mm. Als u een boor dikte 6 mm gebruikt heeft de schroef nog genoeg vlees om zich stevig in het hout te verankeren.

Wij hebben uitsluitend pergola verbindingsstukken voor 7x7, 9x9 2n 12z12 cm palen. Ook kunt u hier bijvoorbeeld 68x68, 8x8, 10x10 en 88x88 mm dikte palen in plaatsen. Gebruik onze L-vormige hoekankers voor overige paaldiktes. Per pergolahoek geven we aan welke vierkante houten balken/palen u kunt toepassen. Bekijk hier alle pergola hoekverbindingen

Het aantal mm schroefdraad van onze slotbouten staat weergegeven op de product foto. Het aantal mm schroefdraad van onze verzinkte slotbouten is verschillend. RVS slotbouten beschikken altijd over volledig schroefdraad.

Hanteer de vuistregel: Slotbout dikte + 1 mm = boor dikte. Heeft u bijvoorbeeld een slotbout van m10 dik, gebruik dan een 11 mm boor voor het voorboren. Naast standaard houtboren kunt u ook kiezen voor onze slangenboren. Deze laatstgenoemde boren zijn handig als u dieper dan 4 cm wilt boren. Sla met een rubberen hamer de slotbout door uw boorgat. 

Zo blijft uw slotbout vast zitten en kan deze niet meer rondraaien. U geeft met een rubberen hamer een tik op de halfronde kop. Hierdoor klemt het vierkante gedeelte in het hout en draait de bout niet mee tijdens het aandraaien van de moer.

Een slotbout is een bout met schroefdraad en halfronde kop waar een vierkant gedeelte onder zit. Bij slotbouten van Wovar worden standaard moeren en ringen geleverd. Zonder moeren is het niet mogelijk slotbouten te gebruiken. Het vierkante gedeelte onder de halfronde kop zorgt ervoor dat de bout niet meedraait wanneer de moer wordt aangedraaid. Slotbouten zijn geschikt voor metaal en hout. Bij het verbinden van metaal dient het vierkante gedeelte precies in een vierkant gat te vallen. Bij hout verbinding slaat u de halfronde kop met een rubberen hamer vast in het hout. 

Wovar levert slotbouten in verzinkt staal, RVS en in het zwart. Alle slotbouten worden bij Wovar compleet geleverd met moer en ring! De diktes variëren van M6 tot en met M12. De lengtes zijn verkrijgbaar van 30 mm tot 300 mm.

Ja, alle slotbouten van Wovar worden compleet geleverd met zeskantmoer en sluitring! Mocht u liever borgmoeren of carrosserieringen willen gebruikten dient u die apart bij te bestellen.

Tapbouten hebben volledig draad en een zeskantkop. Slotbouten hebben alleen op het uiteinde draad en doorgaans een ronde kop. 

In principe hoeft u zelfborende schroeven niet voor te boren. Soms is het handig een heel klein gaatje met een 2mm boor in uw metaal te boren zodat uw zelftappende schroef exact op de gewenste plek gemonteerd wordt. Zelftappers met een torx kop zijn eenvoudiger te verwerken dan met een kruiskop. Naast deze zelftappers levert Wovar ook zelftappers met en zeskantkop aandrijving. Deze beschikken over een EPDM-ring. Dit maakt ze geschikt voor dakpanplaten of golfplaten.

Tegeldragers hebben 4 opstaande lippen aan de bovenkant in de vorm van een kruis, zodat 4 betontegels hier in klemmen. Terrasdragers hebben maar 1 lip, hieraan bevestigt u uw houten onderbalk van uw terras.

Deze schroeven zijn beide even sterk. Het "ouderwetse" Geel verzinkt wordt vaak gebruikt bij Lariks Douglas hout vanwege de kleur. Steeds meer klanten gaan over op grijs verzinkt, immers hout vergrijsd ook. Geel verzinkt is iets meer beschermd tegen oxidatie. Maar dit verschil ten opzichte van grijs verzinkt is minimaal.

Wovar is een fantasienaam voor ons A-merk. De letters zijn geen afkorting van iets. 

Een karabijnhaak is een haak met een scharnierend deel. Karabijnhaken worden ook wel carabiner of festonhaak genoemd. Karabijnhaken zijn verkrijgbaar in verzinkt staal en rvs. Karabijnhaken worden gebruikt voor snelle verbindingen. Ook zijn ze populair in de bergsport. 

Naast de traditionele karabijnhaken, zoals hiernaast afgebeeld, heb je nog verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld ook karabijnhaken met een oog en karabijnhaken met een schroefaansluiting voor extra veiligheid. Wovar levert traditionele karabijnhaken in verschillende maten van verzinkt staal en in roestvast staal vaak al de volgende dag bij u thuis.

Dat is een ijzersterke staalsoort met minder nikkel. Doordat er minder nikkel in deze staalsoort zit is deze veel harder en daarom dus sterker. Wel kan RVS 410 licht oxideren. 

Voor het monteren van vlonders wordt altijd aangeraden onze speciale vlonderschroeven rvs 410 schroeven te gebruiken. Deze zijn veel harder dan RVS a2 schroeven. Hierdoor kunnen zij de werking van het hout veel beter opvangen. 

Dit is een afsluitbare haak, hier werden vroeger geweren mee opgehangen. Het alternatief is een karabijnhaak. 

Verzinkte schroeven kunnen buiten oxideren, dus roesten. Onze RVS 410 tuinschroeven doen dit niet en zijn net zo sterk als verzinkt schroeven extra sterk. Zorg wel voor goede bitjes zodat de kop van onze schroeven niet beschadigd. Anders kunnen ook onze rvs 410 schroeven gaan oxideren. Wovar levert ook nog een breed assortiment RVS A2 schroeven. Deze oxideren niet maar zijn minder sterk dan onze RVS 410 of verzinkte schroeven. Dit komt omdat RVS A2 een zachtere staalsoort is. Gebruik bij voorkeur altijd onze RVS410 schroeven.

Voorboren wordt altijd aangeraden bij onze tellerkopschroeven. Dit zorgt ervoor dat de schroeven makkelijker worden verwerkt en mooi recht in het hout gedraaid worden. Onze 8 mm dikke tellerkopschroeven boort u voor met een 6 mm dik hardhout boortje. Voor tellerkopschroeven met een lengte van 140 mm of langer gebruikt u onze slangenboor 6 mm. Door een boor te kiezen die 2 mm dunner is dan de schroef. Heeft het schroefdraad nog genoeg vlees in het hout om te zorgen voor een stevige verbinding.

De juiste schroeven kiezen voor een terras is erg belangrijk. Namelijk dienen dergelijke schroeven de werking van hout op te vangen in weer en wind. Daarvoor zijn goedkope RVS schroeven niet geschikt. Wij adviseren daarnaast minimaal 5 mm dikte te kiezen. Niet voor niets hebben wij naam gemaakt met onze Wovar Vlonderschroeven 5x50 mm RVS 410 met torx kop, freesribben en snijpunt. Deze hoogwaardige RVS terrasschroeven zijn geschikt voor 19, 20 , 21 ,25 en 28 mm dikte vlonderplanken.

Ja, wij leveren schroeven in zwart, wit, geel en grijs. Vaak gebruikt van gevelplaten en zwarte schuttingplanken en zwarte wanden van overkappingen. Bij potdekselplanken altijd 2 schroeven per plank/balk kruising gebruiken en de delel nooit strak opelkaar stapelen. 

Voldraadschroeven worden veel gebruikt voor metaal op hout verbindingen. Doordat de schroef volledig is voorzien van schroefdraad heeft deze een krachtige verankering in het hout. Hierdoor zit het metaal extra stevig vast. Voor hout op hout verbindingen kunt u beter kiezen voor deeldraad schroeven. Als u met voldraadschroeven hout op hout schroeft, ontstaat er ruimte tussen de houten delen en worden deze niet strak tegen elkaar getrokken. Bij deeldraad schroeven gebeurd dit wel.

Een tellerkopschroef is de opvolger van de traditionele houtdraadbout. Tellerkopschroeven zijn eigenlijk houtbouwschroeven die veel gebruikt worden bij het bouwen van een overkapping. U schroeft bijvoorbeeld heel eenvoudig schuine schoren vast, of 2 dikke 15 x 15 cm balken aan elkaar.

Een tellerkopschroef beschikt over een brede tellerkop van circa 20 mm breed. Deze zorgt voor een groot draagvlak en een hoog klembereik. Dit maakt de schroef geschikt voor zware bouwconstructies. In de tellerkop zit een torx 40 aandrijving verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u de schroeven super snel kunt verwerken ten opzichte van houtdraadbouten met een zeskantkop.

Een schotelkopschroef wordt ook wel tellerkopschroef of houtbouwschroef genoemd. Deze schroef is de opvolger van de houtdraadbout. Het verschil is dat de schotelkopschroeven een torx 40 aandrijving hebben en houtdraadbouten een zeskantkop aandrijving. Schroeven met een torx kop zijn sneller te verwerken in hout. De kop van Wovar schotelkopschroeven is circa 20 mm breed en wordt veel gebruikt voor zware bouwconstructies zoals overkappingen.

De naam zegt het al, dit is een schroef speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van vlonderplanken. Onze vlonderschroeven RVS 410 zijn speciaal gehard en oxideren niet. Normale RVS A2 schroeven zijn minder sterk en kunnen de werking van vlonderplanken niet aan. Bij de rvs410 vlonderschroeven is dit geen probleem.

Naast de staalsterkte hebben vlonderschroeven ook een mooie verzonken kop met daaronder freesribben. Deze valt helemaal weg in uw vlonderplanken wat zorgt voor een prachtige afwerking. De extra diepe torx 25 indruk zorgt ervoor dat de schroeven niet beschadigen tijdens het indraaien. Door de handige snijpunt/ boorpunt is voorboren niet altijd noodzakelijk en splijt het hout niet. De schach tribben boven het schroefdraad zorgen voor minder inschroef weerstand. Hierdoor schroeft u meer vlonderschroeven per acculading.

Extra voordelen bij Wovar vlonderschroeven!

Bij Wovar krijgt u bij iedere doos vlonderschroeven een gratis perfect passende torx bit. Daarnaast krijgt u bij iedere bestelling van vlonderschroeven gratis afstandhouders. Deze helpen u de juiste ruimtes tussen de vlonderplanken aan te houden. U krijgt 2 gele en 1 rode afstandhouder. Als u hardhouten vlonderplanken monteert kiest u voor 1 gele en 1 rode afstandhouder. Bij vlonderplanken van zachthout gebruikt u de 2 gele afstandhouders.

Bekijk ook onze handige video over onze RVS vlonderschroef Torx

Geharde schroeven worden in een speciale machine sterker gemaakt. 

Een golfplaatschroef is, wat de naam al doet vermoeden, een schroef om golfplaten te bevestigen. De golfplaatschroeven van Wovar zijn gemaakt van RVS A2 staal en beschikken over een EPDM-ring. Hierdoor roesten de golfplaten niet en zorgen ze voor een waterdichte montage. De golfplaatschroeven zijn uitsluitend te gebruiken om golfplaten op houten onderconstructies vast te schroeven

Golfplaatschroeven zijn erg populair en beschikbaar in de maten 4.5 x 50 mm tot en met 4.5 x 100 mm. Wovar levert ook golfplaatbouten. Deze zijn dikker en meer geschikt voor zwaardere golfplaten met een steile dakconstructie.

FreesribbenDat zijn de ribbels onder de kop van de schroef. Deze zorgt ervoor dat de kop mooi verzinkt in hout. Hierdoor krijgt u een prachtige afwerking. Op de afbeelding hiernaast ziet u precies wat Wovar bedoeld met freesribben.

Een snijpunt van onze Wovar schroeven is een soort zaagsnede die het schroefdraad van de schroef onderbreekt. Dit wordt ook wel een boorpunt genoemd. Het voordeel van een snijpunt is dat deze voorboren in zachte houtsoorten overbodig maakt. Soms is het zelfs niet nodig om in hardhout voor te boren dankzij de snijpunt. Ook zorgt een snijpunt ervoor dat dun plaatmateriaal niet splijt. Op de afbeelding hiernaast staat weergegeven hoe een snijpunt eruit ziet.

Een torx kop is een zeskantige aandrijving voor schroeven. Torx aandrijving zorgt voor extra grip zodat uw machine niet slipt en een optimale krachtoverbrenging heeft tijdens het indraaien van uw schroef. Bij torx aandrijving is de kans dat uw schroef beschadigd tijdens het indraaien. Wovar levert torx schroeven met een bit maar van TX10, TX20, TX25, TX30 en TX 40.

Professionals zoals bouwvakkers en timmermannen gebruiken veelal schroeven met torx aandrijving. Wovar levert gratis torx bits bij iedere doos spaanplaatschroeven verzinkt, tuinschroeven verzinkt en vlonderschroeven rvs 410

Op de afbeelding hieronder staat een torx bit weergegeven.

Pozidrive is een kruiskop aandrijving waarbij de standaard kruiskop is voorzien van een tweede kruisje. Dit zorgt voor een soort ster vormige insnijding. Door het tweede kruisje wordt een betere krachtoverbrenging gegenereerd dan bij een normale kruiskop aandrijving. Onze spaanplaatschroeven met pozidrive aandrijving zijn ideaal voor thuisgebruik. 

Hieronder ziet u een afbeelding van een pozidrive kop met de daarbij behorende bit.

Wat is pozidrive

Dat is een schroef die deels is voorzien van schroefdraad. Deeldraad schroeven zijn zeer geschikt voor hout op hout constructies. Doordat de schroef deels is voorzien van schroefdraad trekt deze de houten elementen strak tegen elkaar aan. Bij gebruik van een voldraadschroef voor hout op hout constructies zal er ruimte ontstaan tussen het hout.

Wovar levert ijzersterke deeldraad schroeven verzinkt torx

Een boorschroef is niets anders dan een zelftappende schroef. Een boorschroef heeft een boorkop die zonder voorboren in metaal zoals aluminium of verzinkt staal geschroefd kan worden. Een boorschroef wordt ook wel een zelftapper genoemd. Bij Wovar verkrijgbaar in verzinkt en RVS in diverse lengtes. 

Hengen zonder verzet zijn helemaal recht. Hengen met verzet hebben een kleine knik. Zo komt u deur gelijk met de paal waaraan u uw plaatduim heeft bevestigd. Bij hengen met bocht kunt u de hengen aan de achterkant monteren op een duim en de hengen aan de voorzijde van uw deur of hek in het zicht krijgen.

Hengen met verzet springen circa 2 centimeter naar binnen. Hierdoor valt uw deur precies in het deurkader. Bij rechte hengen steekt uw deur iets voor het deurkader uit.

Zodat u met een slotbout de heng stevig kunt verankeren. Slotbouten hebben achter de kop een vierkante vorm. Deze valt precies in het vierkante gat zodat de heng niet meer van zijn plek gaat. Ook heeft het een anti-inbraak functie. Door slotbouten op 2 verschillende manieren te monteren is het onmogelijk deze van 1 gat los te schroeven.

Het verzet van hengen met verzet is 19 mm. Het verzet zorgt er dus voor dat uw deur 19 mm terugvalt. Als u een normale plaatduim kiest, komt de achterkant van de heng gelijk met de achterkant van de plaatduim. Als u bijvoorbeeld de plaatduim op een tafel legt, en een heng met verzet over de duim schuift ligt de heng net als de plaatduim plat op de tafel.

wat is een duimhengEen duimheng is een lange scharnier waar je schuttingdeuren, tuindeuren, tuinpoorten op tuinhekken mee monteert. Wovar levert hengen in verzinkt staal en in het zwart. Duimhengen hebben een hoge draagkracht. Dit maakt ze zeer geschikt voor zware deuren. Een duimheng dien je altijd te combineren met een plaatduim. De plaatduim schroeft u aan de paal, en de heng schuift u over de duim van de plaatduim heen zoals op de afbeelding kunt zien.

Een duimheng bestaat grofweg in 3 varianten. Dat zijn hengen recht, hengen met verzet (kleine knik) en hengen met bocht. Welke u kiest, hangt af van de gewenste deurpositie. Bekijk in de video hieronder welke soort duimheng het beste bij u past!

Wovar levert houtdraadbouten in verschillende diktes. Voor het kiezen van de juiste boormaat om de houtdraadbouten voor te boren neemt u de dikte van de houtdraadbouten en haalt daar 2 mm vanaf. Nu heeft u de juiste boormaat om de houtdraadbout voor te boren. 

Als voorbeeld neemt u een houtdraadbout M8. Deze is 8 mm dik. Hier haalt u 2 mm vanaf =6.0. U kiest dus voor een houtboor 6.0 mm dik.

Een houtdraadbout is een sterke houtschroef voorzien van een zeskantkop aandrijving. Houtdraadbouten zijn verkrijgbaar in rvs en verzinkt staal. Doordat wat dikkere houtdraadbouten erg sterk zijn worden deze veel gebruikt voor zware houtconstructies. Door de zeskantkop dient u de houtdraadbouten te verwerken met een ring-, steek-, of dopsleutel. De zeskantkop maakt het mogelijk de bouten extra stevig aan te draaien. Het wordt aangeraden houtdraadbouten voor te boren.

Een houtdraadbout heeft een punt waardoor deze rechtstreeks in het hout wordt geschroefd. Dit is de enige bout waar geen moer bij wordt gebruikt om materialen te bevestigen.

Balkdragers zijn smal en geschikt voor hangend plaatsen op een horizontale houten liggers. Balkdragers zijn verkrijgbaar met lip en zonder lip. Balkdragers met lip worden ingemetseld bij het optrekken van een stenen muur. Balkdragers zonder lip worden gebruikt bij al staande muren. Het voordeel van balkdragers is dat deze smal zijn en het dus mogelijk is een balk strak langs een wand te plaatsen. Raveeldragers bevatten geen lip en zijn breed. Hierdoor is het plaatsen van een balk straks langs een wand niet mogelijk. Raveeldragers monteert u tegen een horizontale balk aan. Hier schuift u haaks een balk in. Een balkdrager zonder lip is in feite een smalle raveeldrager. Raveeldragers zijn sterker dan balkdragers. Ze zijn namelijk getest en voorzien van een CE-keurmerk. Bij iedere raveeldrager staat aangegeven hoeveel draagvermogen ze hebben.

Onze rvs schroeven voor eiken & Garapa hout zijn speciaal ontwikkeld voor looizuurhoudende houtsoorten. Hier valt red cedar ook onder. Deze schroeven hebben een speciale beschermende coating waardoor looizuren de schroef niet aantast. Ook hoeft u niet bang te zijn dat de coating beschadigd tijdens het indraaien van de schroeven. De coating is namelijk zelf helend en kan kleine beschadigingen eenvoudig zelf repareren.

Een schroefnagel is een draadnagel met een gedraaide stift. Wovar levert bolkop schroefnagels RVS A2 die veel worden gebruikt voor het monteren van gevelbekleding. De gedraaide stift vangt de werking van hardhout en naaldhout eenvoudig op. Hierdoor blijft de nagel stevig in het hout zitten en komt uw gevelbekleding niet bol te staan. Als u rechte nagels zou gebruiken is de kans groot dat deze als het ware uit het hout worden gewrikt.

Een kozijnplug wordt ook wel slagplug genoemd. Kozijnpluggen worden gebruikt om balken aan een muur te monteren of houten kozijnen vast te zetten. Het voordeel van de kozijnpluggen is dat deze beschikken over een Torx 40 aandrijving. Dit maakt het mogelijk de kozijnpluggen weer te verwijderen nadat ze zijn ingeslagen in de muur. Wovar kozijnpluggen hebben een extra dikke kern. Hierdoor beschikken de kozijnpluggen over nog meer draagkracht!

Welke afmeting moet ik kiezen?

Alle kozijnpluggen van Wovar zijn 10 mm dik. De lengtes variëren van 100 tot en met 180 mm. U kiest de juiste lengte door de dikte van uw balk te vermenigvuldigen met 2. U monteert dus een balk van 50 mm dik met kozijnpluggen 10 x 100 mm.

Hoe monteer ik een balk aan de muur met behulp van de Wovar kozijnpluggen?

Als eerst bepaalt u op welke punten van de balk u kozijnpluggen wilt bevestigen. Verspreid de pluggen gelijkmatig over de balk met een tussenafstand van circa 50 cm. Boor volledig door de balk heen met een 11 mm hardhoutboor. Vervolgens houdt u de balk op de gewenste plek. Stip met onze 12 mm dikke SDS-plus hamerboor de muur aan om de kozijnpluggen op de juiste plek voor te boren. Voor de stevigheid is het belangrijk dat de kozijnplug mooi in het volle steen verankert wordt.

Bij een 50 mm dikke balk komt een kozijnplug 10x100 mm voor 50 mm in de muur. Hier telt u 10 mm bij op. In totaal boort u dus een gat met een boordiepte van 60 mm.

Bekijk hieronder de video over hoe u een balk aan de muur monteert met Wovar kozijnpluggen

Een slagplug is een set bestaande uit een plug met een schroef. Deze schroef kunt u met een hamer in de plug slaan, vandaag de naam slagplug. Bij Wovar vindt u de slagpluggen terug onder kozijnpluggen. Deze slagpluggen worden in de volksmond ook wel spijkerpluggen genoemd. 

Bestel nu voor 21.30 uw slagpluggen bij Wovar voor levering de volgende dag.