• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Keurmerk
Dikte
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Rookmelders

Rookmelders redden levens. Voor de veiligheid van uzelf maar ook die van uw dierbaren is het belangrijk om rookmelders te plaatsen. Naast veiligheidsoverwegingen, zijn rookmelders verplicht per 1 juli 2022. Deze regel bestond al langer voor nieuwbouw, maar is nu ook doorgevoerd voor bestaande bouw. Een rookmelder plaatsen kunt u helemaal zelf doen. Hiervoor kunt u kiezen uit een dubbelzijdige plakstrip of schroeven. Wij raden aan gebruik te maken van schroeven, zodat uw rookmelder onder alle denkbare omstandigheden aan het plafond blijft zitten. 

5 producten
Sorteren op voorraad
1-5 van de 5 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Een rookmelder plaatsen kunt u gemakkelijk doen. Bij de meeste vormen van brandpreventie krijgt u bevestigingsmateriaal meegeleverd, zo ook bij de rookmelders. De optische rookmelder plaatst u op iedere verdieping van uw woning of ander type pad. Zorg ervoor dat deze een stuk van de muur af hangt en altijd op het plafond zit.

Rookmelder plaatsen

De meest simpele montage van deze vorm van brandpreventie is met behulp van dubbelzijdige tape. Echter bestaat hierbij het risico dat de kleefkracht van de dubbelzijdige tape afneemt na verloop van tijd. Daarom randen wij aan uw rookmelder vast te schroeven. Hiervoor heeft u een boortje nodig, nylon pluggen en schroeven. In de meeste gevallen heeft u een betonboor nodig, omdat het plafond van steen/beton is. Dit boortje heeft dezelfde maat als die van de nylon plug. Voor bijvoorbeeld een 6 mm dikke plug, neemt u een betonboortje van 6 mm dik. Druk de plug in het plafond en neem de onderkant van uw rookmelder. Hierin zitten schroefgaten, waar u de schroeven doorheen haalt. Deze draait u in de plug, waarna u de rookdetector vastklikt. 

Rookmelders verplicht

Zoals gezegd zijn rookmelders per 1 juli 2022 verplicht in iedere woning. Dit geldt voor zowel nieuwe- als bestaande bouw. Bij de rookmelder plicht is het de bedoeling dat consumenten en bedrijven op iedere etage ten minste één rookmelder plaatsen. 

Het belang van rookmelders

Rookmelders zijn belangrijk omdat ze u waarschuwen tegen brand. Bij een branduitbraak is het namelijk niet vanzelfsprekend dat u een brandlucht ruikt. Met name wanneer u slaapt zult u geen brandgeur ruiken. Dit komt doordat uw reuk zich uitschakelt wanneer u slaapt. Dit betekent dat u té laat wakker wordt, pas wanneer u de warmte of vlammen voelt. In circa 3 minuten kan het vuur zich zo snel ontwikkelen, dat u geen ruimte meer heeft om te ontsnappen. Daarbij duurt het gemiddeld gezien zo'n 8 minuten totdat de brandweer ter plaatse is. 

Rookmelders kopen

Een rookmelder kopen doet u gemakkelijk en snel bij Wovar. Wij leveren rookmelders uit eigen voorraad, waardoor u deze snel thuisbezorgd krijgt. Gaat u uw complete woning voorzien van rookmelders? Ook dan kunt u bij Wovar terecht. Wij bieden namelijk aantrekkelijke staffelkortingen bij afname van grotere partijen rookmelders. Koopt u de rookmelders zakelijk? Dan wijzen wij u graag op ons zakelijk account. Hiermee komen diverse bedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk hierbij aan een zakelijke korting op ons ruimte aanbod.