Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Kozijnschroeven

Met raamschroeven en raampluggen maakt u een houten balk stevig vast aan een stenen muur. Vroeger gebruikte men daar met name keilbouten voor. Met raam- of kozijnpluggen voor zware constructies en raamschroeven voor minder zware klussen gaat dat veel gemakkelijker. Raampluggen (slagpluggen) hebben een plug voor in de muur. Raamschroeven hebben geen plug nodig. Die hebben een speciale voldraadverbinding. Ze worden veel gebruikt voor de montage van een houten balk aan de gevel, bijvoorbeeld bij het bouwen van een aanbouw arport of houten overkapping aan de gevel van uw woning. Ontdek Wovar, uw online schroevengroothandel met snelle levering. Voor 22 uur besteld, is levering de volgende dag. 

Deze verzinkte raamschroeven zie je almaar meer. Eens getest zult u ontdekken hoe stevig deze schroef uw balk aan muren bevestigt. Wovar levert raamschroeven in 3 verschillende soorten: met platkop, cilinderkop en bolkop. De raamschroeven met een platkop en bolkop zijn geschikt voor aluminium en kunststof. Raamschroeven met een cilinderkop zijn speciaal voor houten kozijnen. De cilinderkop verzinkt mooi in het hout en dat leidt tot een prachtig eindresultaat.

Wanneer u werkt met kozijnschroeven is het altijd nodig om voor te boren. De dikte van uw boor hangt af van de ondergrond. Bij een stenen ondergrond voldoet een boor van 6 mm dik en bij een betonnen ondergrond een boor van 6,5 mm. De juiste inschroefdiepte staat hieronder aangegeven. Voor de juiste boordiepte telt u 10 mm bij de inschroefdiepte op.

Inschroefdiepte

  • Beton 30 mm inschroefdiepte
  • Kalkzandsteen 40 mm inschroefdiepte
  • Rode baksteen 40 mm inschroefdiepte
  • Puimsteen 50 mm inschroefdiepte
  • Licht beton 60 mm inschroefdiepte
  • Hout 40 mm

Voor deurkozijnen is het gebruikelijk om 8 raamschroeven te gebruiken. Schroef aan beide zijkanten verdeeld over de lange zijde 4 schroeven. Kozijnen kleiner dan 150 cm bevestigt u stevig met 6 kozijnschroeven.

De juiste lengte

Tel het kozijn en de inschroefdiepte bij elkaar op. Haal hier 10 mm van af en u weet welke lengte kozijnschroef u nodig hebt. Let op, hou wel rekening met ruimtes tussen de ondergrond en het kozijn. Als die er is, tel ze dan bij de inschroefdiepte en de dikte van het kozijn op.

De kozijnschroeven met platkop van Wovar zijn verkrijgbaar in de maten 7.5 mm x 72 / 92 / 112 / 132 / 152 mm.

Bestellen

Bestel de raamschroeven van Wovar in sets van 10 stuks. Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 10 sets. Bedrijven profiteren van extra voordeel bij Wovar. Zakelijke klant worden? Meld u hier aan en ontvang uw persoonlijke kortingscode.