• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Led Dimmers

U wilt uw lampen dimmen? Wovar levert hoogwaardige led dimmers geschikt voor vrijwel alle led verlichting. Onze led dimmers zijn er in verschillende soorten en maten. De werking van de dimmer is bijna altijd hetzelfde, maar er kan wel verschil zitten in uitvoering omdat de locatie van de dimmer kan verschillen.

Wanneer je bijvoorbeeld een tafellamp met daarin een led lamp wilt dimmen, is het handig om een led stekkerdimmer te gebruiken. Maar wanneer je een lamp boven de eettafel wilt dimmen, is het veel handiger om een led inbouwdimmer te gebruiken. Gebruik hiervoor dan een universele led dimmer. Deze dimt met gemak alle soorten lampen. 

1 producten
Sorteren op voorraad
1-1 van de 1 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

De meeste huishoudelijke lampen zijn uitgerust met een standaard gloeilamp dimmer die kan worden bediend door aan de knol te draaien of deze met een lichtschakelaar te bedienen. Naarmate led lampen populairder zijn geworden, is echter de behoefte aan een geavanceerd bedieningsapparaat ontstaan. Dit komt omdat LED's en dimmers heel anders zijn dan standaard gloeilampdimmers. LED's verbruiken weinig stroom, terwijl gloeidimmers de neiging hebben om bij hoge temperaturen te werken. Dit betekent dat een standaard dimmer mogelijk niet het controleniveau kan bieden dat een led dimmer van goede kwaliteit kan bieden.

Dimmen met fase-aansnijding of fase-afsnijding

Toen er alleen nog maar halogeenverlichting beschikbaar was, was het dimmen gemakkelijk. Elke halogeenlamp is namelijk standaard dimbaar en deze lampen werden vroeger standaard gedimd met een fase-aansnijding dimmer. Een andere dimmer was destijds niet beschikbaar dus wanneer je een halogeenlamp en een dimmer kocht in de bouwmarkt werkte het altijd, ideaal! 

Voor led verlichting zijn deze aansnijding dimmers echter niet geschikt. Dit komt doordat de stroom via de dimmer meerdere keren per seconde wordt doorgegeven aan de lamp. Dit worden ook wel puls signalen genoemd. Voor halogeenlampen is dit geen enkel probleem, maar led lampen kunnen hier niet goed tegen. De levensduur van led lampen wordt hierdoor sterk verminderd en de led lampen kunnen gaan flikkeren of zelf gaan brommen. Dat is natuurlijk niet altijd fijn wanneer u de lampen gebruikt om de eettafel sfeervol te verlichten.

Voor led verlichting maken we daarom gebruik van een andere soort techniek: fase-afsnijding dimmen. Bij dit soort dimmers is er geen sprake van puls signalen en hierdoor treden de problemen van het flikkeren en brommen niet op. Daarbij verbruiken deze dimmers veel minder energie. Dat is natuurlijk wel zo fijn aangezien u met led verlichting juist probeert om minder energie te gaan verbruiken.

Led verlichting dimmen

Zoals we hiervoor al besproken hebben, was dimmen vroeger een eitje: elke halogeenlamp kan gedimd worden en voor elke halogeenlamp hebt u een fase-aansnijding dimmer nodig. Bij led lampen is dit helaas anders. Niet alle led lampen zijn dimbare led lampen, hou daar dus rekening mee. U hebt anders kans dat de lampen gaan knipperen. Het is daarom belangrijk dat er op de verpakking van de led lamp wordt nagekeken of de lamp dimbaar is. Op de verpakking van de lamp wordt dit namelijk aangegeven. Heb je de lamp op dit moment nog niet gekocht? Vraag het dan voor de zekerheid na bij de winkel waar je deze wilt gaan kopen. Tegenwoordig zijn er ook veel led spots die te dimmen zijn.

Verschillende soorten dimmers

Zoals we hiervoor aangegeven hebben, werken wij enkel met fase-afsnijding dimmers om lampen te dimmen. We hebben deze soorten led dimmers:

  • LED Stekkerdimmer. Ideaal voor het gemakkelijk dimmer van tafellampen of staande lampen. De dimmer wordt in het stopcontact geplaatst en de stekker van de lamp plaatst u vervolgens in de stekkerdimmer. We hebben hier twee verschillende van.
  • LED Inbouw dimmers. Deze dimmers plaatst u in een wandcontactdoos. Vervolgens kunt u de lampen boven een eettafel of in een bepaalde groep dimmen.
  • LED Snoerdimmers. Deze dimmers plaatst u eenvoudig tussen het snoer van een lamp. U kan deze lamp vervolgens eenvoudig in- en uitschakelen en dimmen via de snoerdimmer.