• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Kleur
Hoogte
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Hordeuren

Wilt u uw terrasdeuren open kunnen zetten zonder dat u hierdoor vervelende vliegen in huis haalt? Bekijk dan zeker onze hordeuren die volledig voorzien zijn van vliegengaas. Door de subtiele afwerking van de aluminium profielen en het modern ogende zwarte vliegengaas zijn onze hordeuren bovendien een goede toevoeging aan uw interieur. De hordeuren zouden in theorie zelfs aan de buitenzijde van de woning gebruikt kunnen worden, maar de hor deur zien we het meest gebruikt worden bij naar buitendraaiende achterdeuren. Een deurhor van Wovar is volledig zelf op maat te maken met een scherpe ijzerzaag en afbreekmes. Hiermee zorgt u voor een perfect passende deur hor voor uw woning.

Wovar is hét adres voor betaalbare deurhorren en raamhorren. Wij leveren uit eigen voorraad in heel Nederland en België.

4 producten
Sorteren op voorraad
1-4 van de 4 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Hordeur met vliegengaas

Met een hordeur voor uw buitendeur is het mogelijk om uw woning goed te ventileren zonder dat u hiermee vervelende plaagdieren naar binnenhaalt. Met name in de zomermaanden is er veel verlangen om ramen en deuren open te zetten zodat er frisse lucht in de woning komt. Echter zijn deze warmere maanden juist de periode waarin plaagdieren zoals vliegen, muggen en andere insecten erg actief zijn. Een hordeur plaatsen voor uw buitendeur is dan een hele eenvoudige en praktische oplossing om plaagdieren tegen te houden. Bij Wovar heeft u een ruime keuze aan verschillende modellen deurhorren, kies bijvoorbeeld een bijpassende zwarte deurhor voor de perfecte combinatie met uw zwarte deurklinken en deurbeslag.

Vliegenhor voor deuren

Onze hordeuren zijn gemaakt van hoogwaardig maar lichtgewicht aluminium. Hierdoor ontstaat een sterke en solide basis om uw vliegengaas overheen te spannen. De verschillende aluminium profielen voor de hordeur koppelt u in de hoeken met meegeleverde kunststof hoekdelen. Doordat alle onderdelen en profielen van de hor deur nog in elkaar moeten worden gezet, bent u in de mogelijkheid om deze hordeur op maat te maken. Zo bent u verzekerd van een altijd passende en goed afsluitbare hordeur. De hordeuren van Wovar vinden sluiting op het kozijn middels een magneetsluiting, en draaien soepel door de meegeleverde kunststof paumelle-scharnieren.

Deurhor zelf plaatsen

Voordat u aan de slag gaat met deze hordeuren is het belangrijk om te weten dat de maten van de hordeur die bij het product staan, enkel de maten zijn van de hor deur zelf. Aangezien de scharnieren aan de zijkant van de deur zitten, komt er nog een paar centimeter extra bij. Gelukkig bieden wij diverse breedte maten aan, hierdoor is er ook voor uw situatie een passende hordeur in ons ruime assortiment horren.

Door de verschillende profielen eerst goed te sorteren op maat en model, maakt u het zichzelf eenvoudig om snel en nauwkeurig de montage uit te voeren. In een hordeur pakket treft u de volgende onderdelen aan:

- Onderprofiel, ook wel schopbord genoemd
- Bovenprofiel
- Tussenprofiel
- Zijprofiel, 4 stuks
- Bevestigingsmateriaal

De profielen lijken heel erg op elkaar, houd hier rekening mee tijdens het monteren. Het onderprofiel en tussenprofiel zijn goed herkenbaar en te onderscheiden van de rest. Het onderprofiel is namelijk breder dan de rest van de profielen. Het tussenprofiel heeft een dubbele sleuf waar u het vliegengaas in vastzet. Alle zijprofielen hebben dezelfde afmeting, hierdoor zijn ook deze goed van elkaar te onderscheiden, zo blijft er automatisch nog één profiel over wat het bovenprofiel is. 

Hordeur op maat maken

Nu u alle aluminium profielen en de overige onderdelen zoals de scharnieren voor hordeuren heeft gesorteerd, is het tijd om de onderdelen op maat te maken. Hierbij is het belangrijk om de totale breedte maat van het deurkozijn op te meten. Hier haalt u de dikte van de scharnieren vanaf waardoor u de juiste maat van de deurhor zelf krijgt. Van deze totale breedte-maat haalt u 62 mm af, dit is de maat van zowel het boven-, onder- als tussenprofiel. 

Voor het krijgen van de juiste hoogte maat, meet u deze uiteraard ook eerst op bij uw deurkozijn. Vervolgens berekent u het verschil tussen de zojuist opgemeten benodigde hoogte-maat en de standaard hoogte maat van de hordeur. Deze vindt u in de titel van het product. Dit verschil deelt u door 2 waardoor u de lengtemaat krijgt van het gedeelte dat van alle zijprofielen af moet worden gezaagd met een scherpe ijzerzaag,

Voorbeeld: de benodigde hoogtemaat is 204 cm en de hordeur heeft een totale hoogte van 210 cm. U haalt dan van elke vier zijprofielen 3 cm af zodat de totale hoogtemaat van de deurhor wordt verkleind met totaal 6 cm. Houdt er wel altijd rekening mee dat de hordeur zo'n 10 mm van de ondergrond afblijft zodat deze goed vrij kan draaien.

Vliegengaas plaatsen en op maat snijden

Alle verschillende onderdelen zet u nu in elkaar met de kunststof hoekverbindingen. In deze hoekverbindingen plaatst u de magneten aan de zijde waar de hordeur moet sluiten tegen het kozijn. Dit is aan de andere kant van de scharnierzijde van de hordeur. Het frame voor uw hordeur is nu gereed. In de sleuven aan de buitenzijde van het frame ritst u het borstelprofiel, die de hordeur goed af zal sluiten tegen uw kozijn. U spant nu zo strak mogelijk het vliegengaas over dit frame heen waarna u de klemstrips in de binnenste profielen drukt met het horrengaas hiertussen. Vervolgens snijdt u aan de buitenzijde van deze klemstrips met een scherp afbreekmes dit vliegengaas af. Hierdoor ontstaat een mooie afwerking van uw hordeur en bent u verzekerd van een goede afdichting van hordeur en kozijn.

Nu uw hordeur gereed is, plaatst u de scharnieren aan de deur én het kozijn. Voorboren is aan te raden met een 2.5 mm metaalboor. Zorg dat u de hordeur zoals gezegd 10 millimeter van de grond af plaatst. Hierdoor ontstaat een situatie waarin uw deur goed open en dicht kan draaien. Het borstelprofiel zal zorgen voor een goede afdichting op het kozijn en de drempel. De meegeleverd magneetsluitingen plaatst u als laatste op het kozijn met het meegeleverde dubbelzijdige plakband. Uw nieuwe deur horren zijn nu klaar voor gebruik!

Hordeuren bestellen

Bestel uw nieuwe hordeuren bij Wovar en profiteer van een interessante staffelkorting bij afname van meerdere stuks. Ideaal voor klusbedrijven en aannemers, dergelijke bedrijven kopen door een zakelijk account aan te maken altijd voor een scherpe prijs. Met een zakelijk account kopen zakelijke klanten alle materialen, zoals bijvoorbeeld onze ruime selectie deur- en raambeslag, altijd met een vast kortingspercentage. Wacht dus niet langer en laat uw bedrijf ook mee profiteren van nog meer voordelen, zoals de mogelijkheid tot spoedlevering én een handig orderoverzicht.