CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 99 euro
Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 600x520 cm DakenEPDM pakkettenEPDMDakbedekkingGa terug naar home

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 600x520 cm Daken

wovar_epdm_pakket_1_7
wovar_epdm_pakket_2_7
epdm_dakbedekking_2_7
epdm_dakbedekking_7
wovar_epdm_pakket_1_7
wovar_epdm_pakket_2_7
epdm_dakbedekking_2_7+1
€ 1.074,95
€ 829,99
€ 685,94 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 600x520 cm Daken?

 • Kant en klare set dakbedekking met lijm
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Scherp geprijsd
 • Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 600x520 cm Daken

Bent u van plan om zelf EPDM-dakbedekking op uw houten dak te leggen? Dan hebben wij het perfecte pakket voor u! Dit EPDM-folie pakket van Wovar voorziet u van alle benodigdheden om zelf uw dakbedekking te leggen, voor daken met een maximale afmeting van 600 x 520.

Uiteraard is het pakket ook geschikt voor daken met een kleinere afmeting. Dit komt doordat u zelf de folie kunt bijsnijden, met bijvoorbeeld een mes of schaar. Het is dan wel belangrijk dat u ervoor zorgt dat de folie 40 cm groter is dan de afmeting van uw dak, knip dus niet te veel af!

Wat zit er in het EPDM-pakket?

Zoals beschreven, bevat het EPDM-pakket alles wat u nodig heeft om zelf de dakbedekking aan te leggen. U kunt dus rekenen op het volgende:

 • Rol EPDM rubber dakfolie 650 x 560 cm 
 • Ronde dakdoorvoer
 • 5L lijm voor EPDM op hout 
 • Koker spuitlijm 
 • Koker kit voor EPDM
 • Vachtroller - inclusief twee rollers 
 • 1 paar handschoenen

Voor het aandrukken van de EPDM op uw dak, raden wij aan om gebruik te maken van een aandrukroller. Dit is niet vereist, maar zorgt wel voor een betere binding van het EPDM op uw dak. De aandrukroller kunt u vinden tussen de bijbehorende producten en kunt u direct meenemen in uw bestelling. 

Belangrijke tip: zorg voor een schone ondergrond  

Voordat u de EPDM-folie uitrolt op uw dak, is het belangrijk om te zorgen voor een schone ondergrond. Dit voorkomt eventuele problemen voor de hechting van de folie op uw dak. Een schone ondergrond draagt namelijk bij aan een optimale hechting. 

Uitleg om zelf dakbedekking te leggen

De bijgeleverde instructiefolder vermeld de handigste plek om de rol EPDM-folie te plaatsen, alvorens deze uit te rollen. Een goede plaatsing maakt het uitrollen namelijk een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat na het uitrollen, de folie aan alle kanten van het dak 40 cm uitsteekt. Laat deze daarna even 10 minuten rusten. Vouw hierna de helft van de EPDM terug, over de andere helft van het dak. Op deze manier komt de helft van uw dak weer open te liggen, zodat u deze in kunt smeren met de lijm uit de emmer. Deze speciale lijm zorgt ervoor dat de positie van de EPDM-folie nog 30 minuten corrigeerbaar blijft. Let op: lijm niet tot aan de randen van het dak. Houd ongeveer 15 cm vrij aan de randen. Hier komt in een later stadium een andere soort lijm op. 

Nadat het dak is ingesmeerd, vouwt u het EPDM weer terug over uw dak. Veeg eventuele oneffenheden weg met een bezem of met een aandrukroller. Voer daarna dezelfde stappen nogmaals uit met de andere kant van het dak. 

EPDM vastlijmen aan de randen van het dak

Als het goed is, is nu het hele middenvlak van uw dak belegd met EPDM-folie en zijn de oneffenheden zachtjes weggeveegd. Tijd voor de randen. Vouw deze terug en spray ze in met contactlijm. Spray ook het houten dak zelf in met de lijm. Na het aanbrengen is de contactlijm niet meer makkelijk te corrigeren, zorg er dus voor dat u de folie in één keer goed plaatst. Zorg ook hier met een aandrukroller voor een goede hechting en rol de randen goed aan. 

Hoe plaatst u de dakdoorvoer?

Het hele dak is voorzien van EPDM, dus is het nu tijd voor het plaatsen van de dakdoorvoer. Zaag een rond gat in het dak op de door u gewenste plek. Het gat dient iets groter te zijn dan de diameter van de  dakdoorvoer. Smeer vervolgens de rand van de dakdoorvoer in met de kit voor EPDM op 2 cm van de binnenkant en op 1 cm van de buitenkant. Zo ontstaan er twee cirkels met EPDM kit, één aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Plaats de doorvoer in het gat, druk de folie goed aan en rol deze goed na. 

Afwerking van de randen op het dak

Zorg met onze daktrimmen of L-profielen voor een nette afwerking van uw dak. Ook deze zijn gemakkelijk te monteren en zorgen voor een strak uiterlijk. Kies bijvoorbeeld voor een aluminium kleur, antraciet of antraciet zwart. Deze kunt u vinden onder onze aluminium profielen

EPDM-pakket compleet bestellen 

Bestel nu uw complete set EPDM rubber dakfolie voor 600 x 520 cm daken voor een zeer scherpe prijs bij Wovar. Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en profiteer van een vaste korting en vele andere voordelen! 

Op zoek naar een EPDM-pakket voor een ander formaat dak? Bekijk dan al onze pakketten EPDM-folie.

€ 1.074,95
€ 829,99
€ 685,94 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 99 EURO