CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8321 reviews
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 99 euro
Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 450x520 cm DakenEPDM pakkettenEPDMDakbedekkingGa terug naar home

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 450x520 cm Daken

wovar_epdm_pakket_1_4
wovar_epdm_pakket_2_4
epdm_dakbedekking_2_4
epdm_dakbedekking_4
wovar_epdm_pakket_1_4
wovar_epdm_pakket_2_4
epdm_dakbedekking_2_4+1
€ 720,95
€ 549,99
€ 454,54 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!

Waarom kiezen voor Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 450x520 cm Daken?

 • Kant en klare set dakbedekking met lijm
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Incl. unieke corrigeerbare EPDM lijm
 • Alleen geschikt voor houten daken

Epdm rubber dakfolie met lijm voor Max. 450x520 cm Daken

Op zoek naar EPDM om zelf op uw houten dak te leggen? Met dit complete pakket EPDM-dakbedekking is dat mogelijk. De set bevat alle benodigdheden voor het zelf leggen van EPDM op uw dak. Deze is geschikt voor houten daken met een maximale afmeting van 450 x 520 cm.

Wilt u deze gebruiken voor een kleiner dak? Dat is mogelijk doordat het EPDM eenvoudig is in te korten met een schaar of afbreekmes. Houd er hierbij rekening mee dat het rubberen dakfolie in zowel de lengte als de breedte 40 cm overlapt. Voorbeeld: voor een dak van 300 x 340 cm gebruikt u dus een stuk EPDM-dakfolie van 340 x 380 cm.

Wat zit er in dit complete EPDM-pakket? 

Het pakket voor het zelf leggen van uw rubberen dakfolie bevat alles wat u nodig heeft voor het leggen van het EPDM. Deze bestaat uit: 

 • Grote rol EPDM-dakfolie rubber 490 x 560 cm
 • 5L vat lijm voor EPDM op hout
 • Koker spuitlijm 
 • Koker kit voor EPDM op EPDM
 • Ronde dakdoorvoer 
 • Vachtroller met twee extra rollers
 • Een paar handschoenen 

Wat niet in het pakket is inbegrepen, maar wat wel handig is bij gebruik, is een aandrukroller. Deze zorgt voor een betere hechting van het EPDM op het hout en is eigenlijk onmisbaar bij goed aandrukken van de randen. De aandrukroller is apart bij te bestellen. 

Hoe leg ik EPDM op mijn houten dak? 

Allereerst is het belangrijk voor u het EPDM gaat leggen te zorgen voor een schone ondergrond. Het houten dak dient vrij te zijn van vuil- en stofresten. Dit zorgt ervoor dat het rubberen dakfolie het beste hecht op uw houten dak. Nadat het houten dak schoon is, legt u de rol EPDM op de juiste plek op het dak neer. Bij het pakket wordt een instructie geleverd, hier staat vermeld op welke plek de rol het beste neergelegd kan worden. Klap de gehele rol EPDM rubberen dakfolie uit over het dak en laat deze hierna 10 minuten rusten. 

Het dak insmeren met lijm

Vouw een gehele helft van het EPDM terug over de andere helft van het EPDM. Hierdoor komt een half gedeelte van het dak weer volledig vrij, zodat deze ingesmeerd kan worden met de EPDM op hout lijm. Laat de randen circa 15 cm vrij van lijm, hier brengt u later andere lijm over. Vouw hierna het EPDM weer terug over het ingesmeerde gedeelte en veeg oneffenheden weg met een zachte bezem. De aangebracht lijm is uniek in zijn soort en is na aanbrengen nog 30 minuten corrigeerbaar, dit betekent dat u nog eenvoudig het EPDM goed kunt leggen. 

Vouw vervolgens de andere helft van het EPDM terug en herhaal dezelfde stappen bij de andere helft van het dak. 

Randen insmeren en afwerken

Nu het rubberen dakfolie op het dak ligt, is het tijd om de randen vast te maken. Sla de randen van het EPDM-dakfolie terug en spuit deze samen met de houten ondergrond goed in met de contactlijm. Vouw vervolgens het EPDM weer terug en druk deze goed aan. Gebruik bij voorkeur nog weer een aandrukroller, om verzekerd te zijn van de beste hechting. Houd er rekening mee dat deze contactlijm eerder hecht, wat betekent dat deze niet eenvoudig is te corrigeren na het aanbrengen zoals de andere lijm. 

Zorg met onze aluminium profielen voor een strakke afwerking van de randen. Deze zijn eenvoudig op de randen te monteren. 

Dakdoorvoer plaatsen

Nadat het dak compleet is voorzien van EPDM rubberen dakfolie, is het tijd om de dakdoorvoer te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat water gemakkelijk weg kan lopen richting de waterafvoer. We gaan ervan uit dat er al een gat in het dak zit, maak anders een gat in het dak dat iets groter is dan de diameter van de dakdoorvoer en snijd het EPDM uit. 

Smeer de rubberen rand van de dakdoorvoer in met de EPDM kit. Zorg ervoor dat u twee cirkels maakt, een op 2 cm vanaf de binnenkant en een op 1 cm vanaf de buitenkant. Plaats hierna de dakdoorvoer in het gat en druk deze goed aan op het EPDM. Rol deze tot slot nog goed aan met een aandrukroller. 

Compleet rubberen dakfolie pakket kopen

Bestel nu dit EPDM-pakket voor houten daken van 450 x 520 cm voor een exclusieve prijs bij Wovar.  Bent u een eigen timmer- of hoveniersbedrijf? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account om te profiteren van onze vaste korting en andere voordelen. 

€ 720,95
€ 549,99
€ 454,54 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Klarna mogelijk!
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 99 EURO