• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Egaline en primers

Een nieuwe vloer leggen moet natuurlijk op een mooie egale ondergrond. U kunt daarvoor zorgen met de egaline van Wovar. De egaline vloeit uit op de grond, waardoor er een perfect gelijkmatige en strakke vloer ontstaat. Vervolgens laat u de egaline goed drogen en dan bent u voorzien van een strakke en egale vloer. Een groot voordeel van egaline is dat het voor een harde vloer zorgt, die niet snel scheurt of barst. Wovar levert egaline uit eigen voorraad vaak binnen 1 werkdag!

Naast egaline voor het leggen van een vloer heeft Wovar ook hoogwaardige oliën om uw houten vloer mee te onderhouden en beschermen. In het assortiment vloeren vindt u al onze producten!

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Voor het egaliseren van vloeren gebruiken wij de producten van Thomsit. De belangrijkste producten zijn de primer en twee soorten egaline. Wat u precies nodig heeft, is afhankelijk van de klus. Wij leggen u graag uit wat voor u het juiste product is.

Egaline gebruiken

Welk egaliseermiddel u nodig heeft, is vooral afhankelijk van de benodigde dikte. Voor kleine hoogteverschillen van maximaal 1 centimeter (10 mm) kunt u perfect onze Thomsit egaliseermiddelen OS gebruiken. Deze kan tot maximaal 1 centimeter dikte per laag aangebracht worden. Het is uiteraard wel mogelijk om meerdere lagen aan te brengen in verschillende werkgangen. Gebruik dan wel een primer tussendoor. De Thomsit DX kan dikkere lagen aanbrengen, namelijk to 15 mm. Deze is dan ook net wat prijziger dan de OS-variant. Dus samengevat:

  • Thomsit OS: Maximale laagdikte 10 mm 
  • Thomsit DX: maximale laagdikte 15 mm

Droogtijd egaline

Egaline is na 4 uur overloopbaar en na 48 uur volledig uitgehard. Let op: Lees altijd de verpakking voor meer details. Het egaliseren van vloeren komt namelijk behoorlijk precies!

Vloerprimer

Daarnaast is het altijd belangrijk om eerst een primer te gebruiken. Ook tussen verschillende lagen dient u een primer te gebruiken. De beste primer hiervoor is de multiprimer van Thomsit. U vermengt dit product met water, afhankelijk van de ondergrond. Op de onderstaande video ziet u nog eens goed hoe dit in zijn werk gaat. Het aanbrengen gaat het makkelijkste met een vachtroller met lange steel. Zodra de primer is aangebracht en is gedroogd kunt u beginnen met de egaline.

Uitgebreide informatie en handige tips over vloeren egaliseren met egaline vindt u op de onderstaande video.